Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mercedes CLA Shooting Brake
Mercedes CLA Shooting Brake
Mercedes CLA Shooting Brake
Mercedes CLA Shooting Brake Foto: CarPix

Mercedes CLA Shooting Brake – skarpa bra bilder

Mercedes är på offensiven modellmässigt. Nu ska A-klass, B-klass, GLA och CLA ackompanjeras av CLA Shooting Brake. I dag kan vi visa er de första riktigt skarpa bilderna på kombin.

För några dagar sedan dök det upp spionbilder lite överallt på nätet som visade kommande Mercedes CLA Shooting Brake. De bilderna var tagna på långt avstånd och var gryniga. Bilderna du ser här visar för första gången tydligt upp nya Shooting Brake-modellen på nära håll och är därmed knivskarpa.

Vad vi tittar på är helt enkelt en mindre livsstilskombi från Mercedes, en lillebror till CLS Shooting Brake. Ingen storlastare alltså. Den blir femte modellversionen på Mercedes MFA-plattform som sedan tidigare agerar grundläggande byggkloss till A-klass, B-klass, CLA och nyligen presenterade GLA.

 Utseendet är till två tredjedelar hämtat från fyrdörrarscoupén CLA. Bakre tredjedelen är däremot lik motsvarande del på CLS Shooting Brake, om än med något mer upprätt bakruta. Vad vi kan se genom maskeringen är att bakljusen hämtas rakt av från vanliga CLA.

I främre tredjedelen av CLA Shooting Brake landar samma maskiner som finns till vanliga CLA. Med andra ord dieselversionerna CLA 200 CDI och CLA 220 CDI med 136 respektive 170 hästkrafter samt bensinversionerna CLA 180, CLA 200 och CLA 250 med 122, 156 respektive 211 hästkrafter. Fyrhjulsdrift lär, precis som hos vanliga CLA, finnas tillgänglig i kombination med CLA 250-bensinmotorn.

 Vi kan även förvänta oss en CLA 45 AMG 4Matic Shooting Brake med 350 hästkrafter.

Om du känner ett sug efter CLA Shooting Brake får du ställa in dig på att fortsätta drömma ett tag till. 2015 lär den finnas hos Mercedes-handlarna, knappast tidigare.

Bilden ovan är manipulerad med bakre sidorutan hämtad från CLS Shooting Brake för att ge er en bild av hur CLA Shooting Brake kommer att se ut.