Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Mercedes E-klass All-Terrain lyfts

När Mercedes nu är på väg att uppdatera nuvarande E-klass följer alla modellversioner med, så även varianten All-Terrain.

W213-generationen av Mercedes E-klass introducerades under 2016. Först kom sedanen, sedan kombin och ytterligare ett tag senare kom kombin igen, denna gång med lite högre markfrigång, plastdetaljer längst skärmkanterna och tilläggsnamnet All-Terrain.

E-klass All-Terrain debuterade ute hos handlarna i mars 2017, i samma veva som E-klass Coupé gjorde entré några månader före E-klass Cabriolet.

I april nästa år är det fyra år sedan dagens E-klass började rulla på vägarna och Mercedes förbereder nu en uppdatering av hela modellserien. Inga modellversion slipper undan. På bilderna här ser vi E-klass All-Terrain med maskering i både front och akter.

Foto: CarPix

Den synligaste förändringen är strålkastarna. De får ny, mer slimmad form. Ser ut att påminna en hel del om hur strålkastarna ser ut på GLC efter uppdateringen tidigare i år. Även nya GLE har ett liknande utseende på strålkastarna, dock inte helt nya modellen GLB som har betydligt mer rektangulära ljusenheter.

Vi kan även förvänta oss att grillen genomgår någon form av förändring, exempelvis andra ribbor än i dag. Hålen i ribborna ser på testprototypen på bilderna ut att vara borta, men det kan lika gärna vara maskering som döljer dem.

Frontspoilern med tillhörande detaljer är väl maskerad och det är lätt att tro att denna del av bilen också justeras för att ge ett större nyhetsintryck.

Foto: CarPix

Baktill har bilen maskerats runt bakljusen. Vi tror inte att själva ljusenheterna har ändrat form, däremot är kompositionen av lysdioderna annorlunda för att bilda en annan ljussignatur.

Stötfångarpartiet ser identiskt ut med hur det ser ut i dag, den enda detaljen som sticker ut är att krompartiet som sträcker sig mellan ändrören är betydligt blankare än vad vi är vana vid.

I övrigt kan vi tänka oss att Mercedes uppdaterar interiören försiktigt med ny ratt och det senaste MBUX-infotainmentsystemet samt att motorpaletten ses över.