Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Mercedes GLB inifrån och ut

Mercedes GLC är på väg att få en ny lillebror, som ser ut som GLC-föregångaren GLK. Insidan är dock väldigt annorlunda.

I går berättade vi om Mercedes modellnyheter fram till och med den sista december 2019 och en av de mest intressanta nyheterna beskrivs som en ny kompaktsuv. Med 99,9 procents säkerhet kan vi säga att det rör sig om GLB, mellanbrorsa till GLA och GLC. Och just GLB kan vi nu visa upp färska spionbilder på.

Dessa nya bilder visar tydligt att blir en betydligt kantigare och mer lådformad historia än både GLA och GLC. Bakstammen är väldigt upprätt, nästan vertikal, och taklinjen väldigt plan. Den påminner en hel del om hur GLK, som numera heter just GLC, såg ut en gång i tiden.

Foto: CarPix

GLB ser ut som en rejäl suv, men speciellt stor är den inte. Exakt hur stor den är återstår att se men den delar plattform med både A-klass och B-klass, vilket betyder att axelavståndet är 272,9 centimeter. Det är ungefär 14 centimeter kortare än vad GLC har mellan hjulaxlarna.

Foto: CarPix

Interiörbilden visar tydligt att GLB kommer att bjuda på samma förar- och passagerarmiljö som både A-klass och B-klass, men med vissa skillnader. MBUX-systemet med sina två stora sammanlänkade skärmar finns där, ventilationsutblåsen är desamma, så även kontrollpanelen för klimatanläggningen. Mittkonsolens pekplatta är också identisk, men själva mittkonsolens utformning är något grövre i GLB.

Världspremiärvisningen av Mercedes GLB äger sannolikt rum strax efter sommaren 2019, möjligtvis på Frankfurtsalongen. Lanseringen är, som ovan nämnt, planerad till slutet av året.