Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080716-merc-rklass-facelyft
080716-merc-rklass-facelyft
080716-merc-rklass-facelyft
080716-merc-rklass-facelyft

Mercedes R-klass ska bli vänlig

Nya spionbilder visar att Mercedes tänker försöka igen med den inte så lyckade R-klass. Förhoppningen är att en B-klass-inspirerad front ska ge ett snällare uttryck och därmed locka fler barnfamiljer.

Mercedes MPV-liknande storkombi R-klass tillhör ett av företagets stora misslyckanden. Försäljningen har uteblivit totalt. Egentligen är det inget fel på R-klass, förutom att den är onödigt stor, onödigt törstig och har en onödigt aggressiv framtoning. Det är det sistnämnda som Mercedes väljer att försöka åtgärda när det nu är dags för R-klass att genomgå en ansiktslyftning.

Prototypen som vår spionfotograf fångade på bild bär kraftig maskering fram- och baktill. Men våra källor säger oss att nya R-klass ska hämta vissa linjer från det mindre MPV-syskonet B-klass, och därmed få en vänligare framtoning. Med detta hoppas Mercedes att R-klass ska bli ett mer attraktivt val för barnfamiljer med god ekonomi. Och god ekonomi behövs om man vill framföra en R-klass. Bränslepriserna verkar bara kunna röra sig uppåt och än så länge finns det inga uppgifter om några snålare motoralternativ till R-klass. Det återstår att se om ett vänligt ansikte kan få kunderna att bortse från detta uppenbara faktum.

Läs mer

Provkörningar