Foto: CarPix

Mercedes S-klass AMG fångad på bild

Vår bilspion har gjort det igen, och denna gång är det AMG-versionen av Mercedes S-klass som fastnat på bild. Bilen väntas komma 2014 och blir späckad med teknik.

Närapå 50 år efter att den första S-klassen (W111) kom 1965 är det dags för generation sju med kodnamnet W222 att göra premiär. Modellen är på sedvanligt vis kamouflerad, även om man ser att nästa generation kommer fortsätta Mercedes nya formspråk från bland annat CLS och A-klass.

 S-klass W222 kommer vara mer varierad till karossen än tidigare, vilket betyder att en förlängd Pullman-version kommer ta plats i tomrummet som uppstod efter debaclet med Maybach. Som väntat kommer vanliga lång-versioner av bilen, samt coupén CL, men en nyhet är att S-klass ryktas komma som cabriolet.

 På AMG-versionen märker man en lite aggressivare frontspoiler med större luftintag för att kyla ner de extra hästkrafterna. Hjulen är dimensionerade för att rymma lite grövre bromsar och bak på bilen syns en diffusor. Det som än så länge saknas är de för AMG typiska fyrdubbla avgasrören men de lär skruvas dit lagom till världspremiären 2014.

Vad det blir för motor i AMG-versionen är inte klart men en trolig kandidat är en dubbelturbomatad V8 på cirka 550 hästkrafter. Om downsizingtrenden som räder i bilvärlden plockar ännu ett offer i form av V12:an i S 65 AMG får vi se.