Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mercedes S-klass CoupéMercedes S-klass CoupéMercedes S-klass Coupé
Mercedes S-klass Coupé Foto: CarPix

Mercedes S-klass Coupé – första bilderna någonsin!

Mercedes lyxkryssare för framför allt två åkande kommer från och med snart att heta S-klass Coupé. Här ser du de första bilderna i världen på bilen!

Mercedes förmodligen mest eleganta bil – CL – är på väg att fasas ut namnmässigt. En ersättare är på gång och precis samma väg som CLK tog då den blev E-klass Coupé, kommer CL inom kort att lyda under namnet S-klass Coupé för att kunderna ska få bättre översikt i modellprogrammet.

 Vår alltid lika vassa spionfotograf lyckades alldeles precis fotografera de första bilderna i världen på just S-klass Coupé när den för första gången är ute på en testrunda inom Mercedes fabriksområde.

 Att det är S-klass Coupé råder det ingen tvekan om. Notera storleken och coupéformerna med två dörrar samt den väldigt långa huven. Typisk CL-stil.

 Formerna på S-klass Coupé är än mer utdragna än vad de någonsin varit på CL. Det ger ett kaxigt och lyxigt intryck och formatet känns ganska amerikanskt, inte minst där bakluckan övergår till bakstammen. Förutom att vara lång (förmodligen inte kortare än 5,1 meter) kan vi garantera att den också är bred, utgående CL är nästan 190 centimeter bred.

 Tekniskt kommer S-klass Coupé att baseras på samma plattform som vanliga S-klass som snart har premiär i helt ny skrud. Komforten kommer att vara kunglig och köregenskaperna spänstiga, trots kraftfulla V8- och V12-motorer under huven. Lägg till alla elektroniska prylar som bilen går att utrusta med och du har en av bilvärldens förmodat bästa bilar att njuta av längs Franska Rivieran eller pressa på Autobahn.

 Många bilar ska visas upp på Genèvesalongen i mars. Mercedes S-klass Coupé är inte en av dem. Mer troligt är att vi får se den på nästa års Genèvesalongen.