Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090313-S-klass Coupé-Merca
090313-S-klass Coupé-Merca
090313-S-klass Coupé-Merca
090313-S-klass Coupé-Merca

Mercedes S-klass Coupé siktad

En facelift av Mercedes lyxcoupé CL, som också byter modellbeteckning, stundar och bilen har siktats i de norra delarna av Sverige. Vad vi också kan förvänta oss av modellen är hybriddrift.

Precis som Mercedes CLK har blivit E-klass Coupé blir Mercedes CL i och med den kommande uppdateringen S-klass Coupé. Detta för att Mercedes vill förenkla och minska på antalet bokstavskombinationer hos modellerna.

Nyheterna på Mercedes S-klass Coupé är nya strålkastare med LED-ljus som varselljusersättare, omgjord grill med mer upprätt placering, bakljus i fullt LED-utförande, ny uppsättning avgaspipor samt främre och bakre stötfångare i ny tappning. Inuti bilen blir det antagligen också nätta uppdateringar för att bättra på lyxen och helhetsupplevelsen.

Under huven väntas samma motorer som i vanliga S-klass finna sig till rätta. Dock kan man räkna med att Mercedes motoringenjörer ytterligare skruvat och pillat på tekniken för mer effekt och snålare gång.

Helt osannolikt är det inte att S-klass Coupé även kommer med en hybriddrivlina under den linjesköna karossen eftersom vanliga S-klass snart (antagligen i maj) debuterar som S 400 BlueHybrid. Det innebär en bensin-V6 på 279 hästkrafter som får assistans av en elmotor på 20 hästkrafter. I detta utförande ligger förbrukningen på 0,79 liter per mil och utsläppet av koldioxid på 190 gram per kilometer.

Läs mer