Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mercedes SLC AMG GTMercedes SLC AMG GTMercedes SLC AMG GT
Mercedes SLC AMG GT Foto: CarPix

Mercedes SLC AMG dyker upp som tiger

Mitt i Barcelonas hektiska trafik dök en bil som milt sagt inte smälter in i trafikbilen. En grönt tigerrandig sportcoupé som vi genast ser är SLC AMG. Ett försenat aprilskämt?

Kärt barn har många namn. Om Mercedes kommande tvåsitsiga sportcoupé är ett kärt barn vet vi ännu inte, men många namn har den i dagsläget, i brist på mer precisa fakta. Bilen går under beteckningarna SLC, SLC AMG, AMG GT, GT AMG och säkert någon annan som vi glömt bort. Vi väljer att kalla den för SLC AMG för tillfället.

Denna nya sportkärra från Stuttgart dök under härom dagen upp i Barcelona-trafiken i en mundering som klår allt annat vad gäller uppmärksamhet. Folieringen är inte bara grön utan också tigerrandig. Mercedes val av maskering ser vi som en PR-grej, på samma sätt som förra sommaren då Mercedes skickade ut officiella spionbilder på bilen. Marknadsföringen påbörjas alltså ovanligt tidigt för SLC AMG. Något aprilskämt rör det sig alltså inte om.

SLS AMG är nedlagd sedan en tid tillbaka. SLC AMG är delvis en arvtagare, men är storleken mindre. Den är tänkt att bjuda föraren på mer körglädje och både Porsche 911 och Cayman har nämnts som konkurrentbilar. Utseendemässigt kommer den att bära drag av spelkonsolsbilen AMG Vision Gran Turismo som förverkligades i ett endaste exemplar.

I grundutförande kommer SLC AMG förmodligen att ha en V8-motor på omkring 525 hästkrafter. Lanseringen äger rumt våren 2015. Ett år senare kommer sannolikt en instegsversion med mildare effektuttag, förmodligen omkring 485 hästkrafter. En Black Series-värsting finns även med i planeringen och då kan vi räkna med 600 hästkrafter eller strax under.

 En sexa under den långa huven vore också någonting, men det är högst osäkert om Mercedes har en sådan i tankarna. Kanske i så fall i kombination med en elmotor.