Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070925-mercedes-slc070925-mercedes-slc070925-mercedes-slc
070925-mercedes-slc

Mercedes SLC – supercoupén avslöjad

Vi har skrivit om den förr – SLC – Mercedes nya superbil. Nu kan vi dessutom visa dig de hittills mest avslöjande bilderna på bilen som är tänkt att konkurrera med först och främst Audi R8.

Bilderna du tittar på är de första där man verkligen kan se hur kommande Mercedes SLC kommer att se ut. SLC, som står för Sport und Leicht Coupe, baseras på nästa generation SL som kommer att se dagens ljus 2011 eller 2012. Skillnaden blir att SLC har tak, är något mindre men samtidigt med mer effekt. Mest troligt är att AMG:s V8-motor på 6,2 liter hittar ner under huven. Hästkraftsantalet tros hamna runt 500-strecket, men om Mercedes anser det behövligt så monterar de dubbla turboaggregat och pressar upp effekten till 700 hästkrafter. Förutom kraftfull motor får bilen ett hett utseende. Bland annat stora luftinsläpp i fronten och huven, kraftfull diffuser bak med fyra feta utblås samt en vinge modell större som är nerfällbar vid låga hastigheter. Bilen ska andas mycket sport och mindre flärd, allt för att konkurrera med andra värstingmodeller som Porsches RS-serie och kommande Audi R8 med V10-motor (modellbeteckning ännu okänd). Prestandamässigt lär nog inte SLC skämma för sig.

Bilen kommer att utvecklas och byggas av tyska HWA som är Mercedes och AMG:s partner i tyska DTM-serien. När bilen finns att köpa är okänt, men som någon sorts konceptbil visas den upp nästa år, troligast på bilsalongen i Genève i mars.

Uppdatering

Nu har vi lagt upp fem nyare bilder där man ser hur Mercedes har tagit bort delar av främre maskeringen. Nu ser man de feta luftinsläppen i fronten och de läckra luftslitsarna i huven.