070404_mercedes_cls
070404_mercedes_cls

Mercedes sminkar om CLS

Mercedes CLS, coupén med fyra dörrar, introducerades sommaren 2004. Det är med andra ord dags för en liten, med betoningen på liten, ansiktslyftning.

Testpersonalen hos Mercedes har haft en febril vintertestperiod i Sverige. I papperstidningen har vi kunnat visa spionbilder på SLK, SL och C-klass Sportcoupé – alla ska de få modifierade nyllen och rumpor. Detsamma gäller för CLS, en E-klass i gåbortkostym. 

Modellen presenterades sommaren 2004 och har blivit en riktig vattendelare: älskad av vissa, hatad av andra. 

De som gillar CLS kan vara lugna, det blir inga stora förändringar exteriört. Grillen får två ribbor i stället för fyra – allt för att likna CL och Avantgarde-versionen av nya C-klass.

Under den svarta maskeringen bak döljer sig troligen en milt modifierad stötfångare och andra lampglas. Kromlisten på bagageluckan ser ut att vara intakt. 

Någon närmare titt på inredningen hann vår spionfotograf inte få men vi kan anta att det kommer erbjudas lite nya färgsättningar på inredningen och andra materialval till dekorpanelerna. 

Motorpalleten torde lämnas orörd. CLS är ännu så länge den enda Mercedes-modell som har den högteknologiska motorn 350 CGI med piezoelektrisk insprutning.

Att bara testköra en ny grill och stötfångare verkar onödigt. Det är svårt att avgöra utifrån bilderna men nog sprutar det rätt kraftigt från framhjulen. Det tyder på att CLS kanske kommer att erbjudas med 4Matic, Mercedes fyrhjulsdrift.

Räkna med att nya CLS börjar säljas i början av 2008. Eventuellt visas den och alla de andra uppdaterade modellerna på bilsalongen i Frankfurt redan i höst.