Foto: CarPix

Mercedes X-klass får ännu större flak

Mercedes senaste pickup, X-klass, är på väg att växa. Det visar våra färska spionbilder från norra delarna av vårt avlånga land.

Mercedes X-klass presenterades förra sommaren och blev aktuell på den svenska marknaden i november. Strax innan hade vi dessutom hunnit ta oss hela vägen till Chile för att provköra nykomlingen i pickupsegmentet.

Trots bara några månader i livet är Mercedes på gång med en nyhet till modellen, en nyhet som många pickupförare förmodligen ser som en glad överraskning. Våra dagsfärska spionbilder visar nämligen att X-klass är på väg att få ett större flak.

Foto: CarPix

När X-klass introducerades presenterade Mercedes flaket som det största i klassen då det ska rymma en Europa-pall på bredden. Det lär flaket sannolikt fortfarande göra, denna gång handlar det om att flaket växer på längden. Tittar vi efter skarven mellan hytt och flak, det vill säga plåtmassan framför bakre hjulhusen, så ser vi att det handlar om några extra decimeter som tagit plats där.

X-klass baseras på Nissan Navara som finns med förlängt flak. Då handlar det om 178,8 centimeter flaklängd, nästan exakt två decimeter längre än X-klass har i dag. På bilderna här ser det ut att röra sig om mer, men förmodligen växer själva ”bädden” inte mer än två decimeter.