Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091017-bmw m3 gt4 street
091017-bmw m3 gt4 street
091017-bmw m3 gt4 street
091017-bmw m3 gt4 street

Mystisk BMW M3 filmad på Ringen – gatversion av GT4-bilen?

Vår bilspionfotograf fångade en mystisk BMW M3 på film på Nürburgring i veckan. Bilen ser rätt original ut bortsett från en splitter i fronten och en stor bakvinge som påminner om de man finner på GT-bilar.

Vad är det vi ser på filmen? Vi vet faktiskt inte, inte mer än att det är en BMW M3 med lite särpräglat utseende med en splitter i fronten och en bakvinge som liknar den som satt på E46 M3 GTR för 7-8 år sedan.

Närmast till hands ligger att BMW håller på att ta fram en gatversion av tävlingsbilen M3 GT4 som bland annat har ställt upp i 24-timmars på just Nürburgring. För det kan inte vara en lättad version av dagens M3, det vill säga en CSL enligt det koncept man utförde på förra generationen M3 (E46). En CSL skulle knappast få en bakvinge av det här slaget och än mindre en skyddsbur som bilen på filmen ser ut att ha. Dessutom har BMW tidigare sagt att det inte blir en CSL-version av nuvarande BMW, något som upprörde flera.

Det är heller inte en privat bil med någon som gillar att spöka ut sin M3 eftersom bilen filmades då Ringen var stängd för utomstående och enbart öppen för testverksamhet. Dessutom tillhörde bilen BMW:s testteam då vår spionfotograf såg att bilen stod i BMW:s testdepå när den inte var ute och körde.

Detta kanske kan vara något väldigt speciellt som vi ser på filmen, något för att M-fantaster med gott om stålar kan ta del av i begränsad upplaga. Vad tror du?

Skruva nu upp ljudet på din dator och lyssna på det härliga ljudet...

Ladda ner flash för att
   använda tvspelaren.

Läs mer

Test och provkörningar