Är det du, Uno?
Är det du, Uno? Foto: Andreas Mau / CarPix

Mystisk suv på bild – nya Fiat Uno?

Vår spionfotograf fick span på en Stellantis-bil som är svårplacerad. Möjligtvis är det nya Fiat Uno som det har ryktats om ett tag.

I mitten av 1990-talet gick den smått ikoniska modellen Fiat Uno i graven. Fast inte riktigt. Modellnamnet fick leva kvar i andra delar av världen och i Brasilien såldes en Fiat Uno fram till årsskiftet. Sista 250 exemplaren gick under namnet Uno Ciao.
Om Uno får leva vidare i någon form vet vi inte, men utanför Fiats väggar har det snackats en hel del om om att en helt ny modell kan få bära namnet, en modell som i så fall påstås dela komponenter med bland annat Citroën C4, Opel Mokka och DS 3 Crossback, en trio bilar som även finns som elbilar.
Fiat har tidigare hintat åt en bil åt just detta håll, nämligen en ny modell i B-segmentet som ska byggas på en befintlig plattform (CMP). 

1 AV 2
Foto: Andreas Mau / CarPix
2 AV 2
Foto: Andreas Mau / CarPix

Bilderna du ser här är en crossover-suv som bär på samma front och bakända som Opel Mokka. Sannolikt rör det sig om en testmula och det är lätt att dra slutsatsen att detta är första bilderna på nya Uno. Säkra är vi dock inte.

Med tanke på övriga bilmodeller som bygger på CMP-plattformen så misstänker vi att en ny Uno blir klart större än den vi kommer ihåg från 1990-talet. Runt fyra meter, eller så.

Eftersom vi inte vet vad det är för mula som kör omkring i Norrland så skulle vi kunna gardera oss genom att misstänka att det är den eldrivna Panda vi nyligen skrev om som vi ser på här. Dock spricker denna teori i och med att bilen brummar och har ett litet rör längst bak som släpper ut avgaser.