Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
071012-ford-fiesta-3d
071012-ford-fiesta-3d
071012-ford-fiesta-3d
071012-ford-fiesta-3d

Nästa Ford Fiesta med tre dörrar

Nästa år kommer nya generationen Ford Fiesta. Tidigare har vi visat spionbilder på bilen med fem dörrar, nu har det kommit bilder på tredörrarsversionen där man tydligare ser släktskapet med Ford Verve Concept.

De senaste spionbilderna är tagna utanför racingbanan Nürburgring. Tillsammans med femdörrarsversionen syntes nu även, för första gången, tredörrarsversionen.

Bilarnas designspråk är Ford Europas så kallade Kinetic-tema som bland annat nya Ford Mondeo använder sig av. Tydliga kännetecken för Kinetic är stor trapetsoidformad grill under Ford-emblemet i fronten och markant uppdragna strålkastare som sträcker sig en bra bit bak över framskärmarna. Ett annat tydligt drag är de markerade hjulhusen, både fram och bak.

Ta en titt på Ford Verve Concept i bildblädderfunktionen nedan så ser ni hur slutresultatet till stora delar kommer att se ut.

Nästa generation Ford Fiesta byggs på B2E-plattformen som även används till nya Mazda 2. Eftersom den är något mindre än gamla Fiesta-plattformen kan vi förvänta oss att Fiesta blir både mindre och lättare än tidigare. Den genomgår alltså samma bantningskur som Mazda 2 har gjort, något som ligger helt rätt i tiden med lägre bränsleförbrukning och mindre miljöpåverkan.

Någon gång i mitten av nästa år är det tänkt att nya Ford Fiesta dyker upp hos bilhandlarna.