Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nästa generation BMW X1 är på ingång

Nya BMW X1 kommer nästa år och redan nu kan vi ta del av några nya detaljer tack vare vår bilspion.

Det börjar dra ihop sig för produktions av nya BMW X1, den tredje generationen i ordningen sedan introduktionen 2009. Tillverkningen är planerad att dra igång vid fabriken i Regensburg 2022 och nu testas den för fullt hemma i Tyskland.
I fronten kan vi se nya DRL-ljus av LED-typ som påminner om de hos uppdaterade BMW 3-serie och tacksamt nog ser vi också att nya X1 slipper undan den kontroversiella grilldesignen som finns hos 4-serie. I stället behåller den en med konventionell form om än med rakare horisontella och vertikala linjer.

1 AV 4
Foto: CarPix
2 AV 4
Foto: CarPix
3 AV 4
Foto: CarPix
4 AV 4
Foto: CarPix

Exemplaret på bilderna har troligen en bensinmotor då den saknar de dekaler som sitter på elbilar eller laddhybrider som testas. Nya X1 kommer dock att komma med både laddhybriddrivlina och som helt eldriven, det senare då med namnet iX1 för att matcha det större syskonet iX3 som vi redan har provkört.
Längs sidorna syns de nya handtagen som är bekant från eldrivna i4, de ligger slätt mot karossen och greppas underifrån. Något som förbättrar aerodynamiken en aning och ger en renare sidolinje. Över baken får X1 ny form på glasrutorna bakom C-stolpen och överlag ger nya X1 ett mer stilrent intryck än sin lite bulliga föregångare.

Hur det kommer att se ut invändigt är ännu oklart men troligtvis får den ta del av den nya svängda digitala instrumenteringen som integreras med infotainmentsystemet. Något som lanserades när eldrivna BMW iX premiärvisades i november 2020.