Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Man kan tro att det är ett flyttlass som är på väg någonstans, men det är bara en testprototyp av nya Hyundai Kona som drar ett släp av lite större modell.Man kan tro att det är ett flyttlass som är på väg någonstans, men det är bara en testprototyp av nya Hyundai Kona som drar ett släp av lite större modell.Man kan tro att det är ett flyttlass som är på väg någonstans, men det är bara en testprototyp av nya Hyundai Kona som drar ett släp av lite större modell.
Man kan tro att det är ett flyttlass som är på väg någonstans, men det är bara en testprototyp av nya Hyundai Kona som drar ett släp av lite större modell. Foto: CarPix

Nästa generation Hyundai Kona mer lik Kia XCeed

Lite större, med kraftfullare design med mer plast runt hjulhusen och förmodligen både bensin- och elmotorer. Så ska nästa Hyundai Kona konkurrera med koncernkusinen Kia XCeed.

Eftersom Hyundais ingenjörer tagit bort en del av kamouflaget framtill på prototypen ser vi aningen mer av designelementen, som exempelvis bredare skärmbreddare. Nästa generations Kona ser ut att växa något men kommer att behålla sin numera välbekanta profil. 

Nästa generation Hyundai Kona kommer sannolikt att fortsätta erbjuda både bensin- och helelektriska drivlinor. Bilen du ser på bild här är en Kona-prototyp med bensinmotor. Dess eldrivna syskon har kodnamnet SX2e EV, med ”e” som betecknar Europa, enligt vissa rapporter. Även kodnamnet SX2 N Line har nämnts, vilket indikerar att Hyundai kommer att fortsätta att erbjuda nästa generation Kona med ett sportigare stylingpaket och prestandaförbättringar för entusiasterna, alltså de bilar som heter ”N” i modellnamnet efter både födelseorten Namyang i Korea och träningslägret Nürburgring.

Bakänden är lika tungt maskerad som när vi såg Kona-prototyper på vintertest utanför Arjeplog i början av året.Bakänden är lika tungt maskerad som när vi såg Kona-prototyper på vintertest utanför Arjeplog i början av året.Bakänden är lika tungt maskerad som när vi såg Kona-prototyper på vintertest utanför Arjeplog i början av året.
Bakänden är lika tungt maskerad som när vi såg Kona-prototyper på vintertest utanför Arjeplog i början av året. Foto: CarPix

Även om det fortfarande är mycket kamouflage på resten av bilen är vi ganska säkra på att nya Kona kommer att få lite stylinginfluenser från den större Tucson.

Vissa rykten säger att denna nya Kona faktiskt skulle kunna ersätta i30-familjen i Hyundai-serien med tanke på att hela i30-serien fick stryk försäljningsmässigt av systermärket Kias XCeed, en crossover som delar Hyundai Motor Groups K-serieplattform med i30.

Tidigare bilder av interiören visade en digital skärm framför föraren som ser ut att vara i samma storlek som i Ioniq 5. Vi kunde också se ventilerna under skärmen precis som vi hittar på Ioniq 5, vilket indikerar att många nya Hyundai-modeller, inklusive Kona, kommer att följa det formspråket för interiören.

Nästa Kona debuterar förmodligen under nästa år.