Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080228-toyota-avensis080228-toyota-avensis080228-toyota-avensis
080228-toyota-avensis

Nästa Toyota Avensis sedan

Nu har det dykt upp ytterligare spionbilder på nästa generation Toyota Avensis. Denna gång är det sedanmodellen som har fastnat på bild och nu ser man bland annat bakljusen.

Bilderna ovan och nedan visar både sedan- och kombimodellen av nästa Toyota Avensis. Kombibilderna har du redan sett då vi skrev om denna förra ett tag sedan. Trots maskering får man en god uppfattning om strålkastarnas och bakljusens utformning. En datorillustration i bildspelet nedan visar hur Avensis skulle kunna se ut när den dyker upp i slutgiltig kostym 2009. Denna illustration ska dock inte tas på fult allvar, det är endast en av många spekulationer.

Interiört sägs det att Avensis kommer att vara influerad av lilla Auris med bland annat den på mittkonsolen upphöjda växelspaken. En annan luftig nyhet är att man ska kunna beställa stor panoramaglas till sin Avensis.

Någon gång i början av 2009 är det alltså officiell premiär för nya Toyota Avensis, då i sedanutförande. Kombiversionen kommer sex månader senare. En kombicoupé är inte planerad enligt de senaste ryktena. I slutet av 2009 eller början av 2010 kommer Avensis Verso.

Förutom en rad olika bensin- och dieselmotorer så kommer det också en dieselhybrid ett eller två år efter lanseringen. Intressant också att fyrhjulsdrift blir tillval till de olika modellerna.