Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nya Audi A3 Cabriolet – första bilderna

Tidigare i dag visade vi bilder på nya Audi A3 i sedanversion, men den är inte ensam om att vara på gång. Även cabrioletmodellen har fångats på bild, här i Sverige. Och inte vilken som helst, utan S3-versionen.

Det var en läsare som först hörde av sig. Han hade sett nya Audi A3 i cabriolettappning i Säffle. Och fått den på bild. Efter ett telefonsamtal till Teknikens Världs bilspion, Andreas Mau på CarPix, bekräftades att det rörde sig om den första bilden i världen på den nya bilen. Men när vi skulle höra av oss för att köpa bilden av tidigare nämnda läsare besvarades inte våra telefonsamtal eller mail, åtminstone inte till en början. Under tiden hann dock nya A3 Cabriolet dyka upp framför andra fotolinser, däribland hos Andreas, och det är dessa bilder du ser här. De exklusiva läsarbilderna blev i ett nafs inte lika heta.

Nya Audi A3 kommer i en rad olika karossvarianter. Tredörrars halvkombi och Sportback är redan presenterade, och tidigare i dag kunde vi också visa sedanversionen på spionbilder. Sist (?) ut är alltså cabrioleten.

Nya Audi A3 Cabriolet kommer, som vi kan se på dessa bilder, att få ett utseende som påminner om ”storebror” A5 Cabriolet. Detta då bilen baseras på sedanmodellen av A3, och inte som i dag på halvkombivarianten. Detta gör också att bilen förmodligen blir en aning längre än dagens modell. 

Tygtak är fortsatt det som gäller. Och under skalet lär det mesta delas med vanliga A3, minus de motorsvagaste versionerna. Det som är speciellt på dessa bilder är dock att det inte är någon standardmodell vi ser, utan till och med S3-modellen med hela 300 hästkrafter. Eventuellt kan vi till och med få se en RS3 Cabriolet vad det lider.

När premiärvisning kommer att ske vet vi inte än, men en gissning är att det inte ligger alltför långt fram i tiden. Dock efter det att sedanmodellen sett dagens ljus.