Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nya Audi A4 Avant fångad på film!

Stillbilder i all ära, men rörligt är roligare. Nu har vi en ”spionfilm” som visar nya Audi A4 Avant när den i prototypform testas på vägar runt Arjeplog.

Det är bara en vecka sedan vi kunde visa er färska bilder på nästa generation Audi A4 i kombiutförande. Modellen, som bär på internkoden B10, uppvisade då några tydliga förändringar i jämförelse med dagens B9-generation som kom under 2015.

Vi som betraktar bilen i efterhand – på bild och film – har svårt att få en känsla över hur stor nya A4 är, men den som har sett den i verkliga livet, exempelvis vår spionfotograf, berättar att Audis mellanklassare känns större än någonsin och att den upplevs att närma sig A6. Vi skulle kunna misstänka att A4 Avant på längden passerar 4,8 meter. I dag är den knappt fyra centimeter från nämnda längd.
Vad vi alla tydligt ser, även vi som inte ser den på plats, är nytt stuk på D-stolparna. Dessa, alltså de bakre takstolparna, är mer sluttande än på dagens A4 Avant.

https://youtu.be/7tlY3MWq1OU

Vi ser att bilen i filmen har avgasrör. Det kan vara sista gången vi ser Audi A4 med rör som leder ut avgaser från en förbränningsmotor. När denna nya A4-generation är redo för pension är vi inne i slutet av 2020-talet. Då ska Audi ha slutat med att utveckla nya bensin- och dieselbilar, inte ens laddhybrider ska vara aktuella då.

Räkna inte med att få se nya Audi A4 Avant utan maskering på vägarna i år, däremot nästa år bör vi kunna se fram emot en marknadslansering av ”B10:an”.