Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya Audi R8 2016
Nya Audi R8 2016
Nya Audi R8 2016
Nya Audi R8 2016 Foto: CarPix

Nya Audi R8 i stort sett naken

Förra månaden gav sig nya generationen Audi R8 ut på Nürburgring för första gången. Det visade vi bilder på. Nu har vi nya bilder – denna gång med en mer avklädd R8.

De bilder på nya Audi R8 körandes runt Nürburgring som vi bjöd er på i mars visade en ganska hårt maskerad bil. Dagens bilder är betydligt bättre då R8:an på dessa har betydligt lättare maskering. Det rör sig för övrigt om samma bil vid båda fototillfällena.

Denna R8 generation två-prototyp, som tekniskt bygger på samma chassi som Lamborghini Huracán, är skrämmande lik dagens R8 som lanserades 2007. Men du kan vara lugn. Där finns skillnader som gör att denna kommer att särskilja sig från sin föregångare. Det är bara det att Audi med den lilla maskering som finns kvar har lyckats dölja utseendeförändringarna.

 I fronten kan vi räkna med stora likheter med nya TT där den kantiga grillen kommer att stå i fokus. Strålkastarna kommer att bära vissa likheter med TT:ns men vad vi kan utläsa av vad vi ser på bilderna här blir de i ett mer slimmat format.

 Vi ser också att luftintagen mellan dörrarna och bakskärmarna, de som täcks av sköldarna (maskerade på bilderna), är något grövre än i dag för att ge mer luft till motorn som är monterad under den stora glashuven och strax framför bakaxeln.

 Bakifrån sett noterar vi nya bakljus, även om de syns dåligt, och att ändrören inte är integrerade i stötfångaren utan monterade i anslutning till diffusorn.

Hur motorutbudet kommer att se ut kan vi bara gissa oss till. Men en V8 av något slag kan vi mer eller mindre garantera. Antingen blir det en utvecklad version av dagens 4,2-litersspis eller också kommer dubbelturbomatade fyralitersmaskinen från RS6 Avant att användas. Någon form av toppversion med eventuellt en V10-motor kan bli aktuell.

 Fyrhjulsdrift och S tronic-dubbelkopplingslåda blir standard på nya R8.

2015 är det premiär för nya Audi R8 som årsmodell 2016.