Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nya Audi R8 Spyder – för första gången på bild

Audis supersportbil R8 generation två har nyligen lanserats i coupéutförande. I väntan på att cabrioletversionen, Spyder, ska dyka upp kan vi nu bjuda på första bilderna med just den modellversionen.

Strax innan Genèvesalongen i våras drog Audi av det digitala skynket som täckte nya R8. Vad vi då fick se var en form av förädlad variant av första generationens R8. Grundformerna fanns kvar och det går framöver inte att ta miste på en R8 i trafiken, precis som tidigare.

Det var coupéversionen som avtäcktes i Genève. Tygtaksförsedda Spyder-versionen lös med sin frånvaro och på provkörningen i Portugal för en månad sedan yppade Audi-folket inte ett ord om nya R8 Spyder. Tur då att vi här och nu kan visa er de första bilderna på just nya R8 Spyder som vår spionfotograf stötte på både utanför och inne på Nürburgring.

Foto: CarPix

Audi har maskerat hela bilen, vilket kanske känns en aning ”overkill” med tanke på att stora delar av karossen ser ut som hos coupéversionen. Det som skiljer sig väsentligt är det omaskerade tygtaket och huven över motorn som sitter bakom sittbrunnen.

Som vi kan se verkar Spyder-lösningen med sufflett och baklucka vara väldigt snarlik den hos föregångaren. Resten av baken ser ut som på nya R8 Coupé.

Bakvingen är nedfälld på alla våra bilder, vilket inte behöver vara ett tecken på att det rör sig om V10-versionen med 540 hästkrafter. Det skulle lika gärna kunna vara 610-hästarsversionen som i coupéutförande utmärker sig med en fast monterad bakvinge, men det är inte säkert att Audi låter montera en fast vinge på Spyder-varianten. Hur det blir återstår att se.

Den stora frågan är i stället när det är premiär för nya Audi R8 Spyder. Kan det bli på bilsalongen i Frankfurt om en knapp månad? Absolut, men det låter mer sannolikt att Audi håller lite på bilen och låter visa upp den i kanske framför allt Los Angeles i november.