Foto: Eduardo Mendez for CarPix

Nya BMW 2-serie Coupé och enchiladas

Den slankare varianten av BMW 2-serie är till åren kommen och en ersättare är på väg. För första gången har nya generationen fastnat på bild, och det i Mexiko, av alla ställen.

Har du nyss nått körkortsålder kan vi avslöja att du inte var mer än elva år gammal när dagens BMW 2-serie Coupé kom till världen. Du hade alltså hela fyra år till det att du nådde moppeålder. Och nu när du äntligen har din lapp i handen är 2-serie Coupé så pass gammal att den strax ska försvinna för att ersättas med en ny generation.

En av vår spionfotografs adepter ute i världen har lyckats få nya generationen, G42 kallad, på bild. Plötsligt rullade den upp längs sidan av en annan bil – i Mexiko. Märkligt kan tyckas i och med att dagens 2-serie Coupé tillverkas i Leipzig och det är där man misstänker att en ny generation borde testas. Kan det röra sig om att BMW:s testpersonal gillar äkta tostadas och enchiladas som (efter avslutad arbetsdag förstås) sköljs ned med en skvätt tequila? Nej, förklaringen är förmodligen betydligt enklare än så. Det finns nämligen en hel del uppgifter, dock inte bekräftade, som säger att modellen ska tillverkas i BMW:s fabrik i mexikanska San Luis Potosi.

Foto: Eduardo Mendez for CarPix

Egentligen är det inte så mycket att säga om nya 2-serie Coupé i och med att den fotograferade testprototypen är hårt maskerad, men det alla förmodligen undrar över – kommer nya 2-serie Coupé att gå samma väg som nya 4-serie Coupé, med samma enorma njurar i fronten?

https://www.instagram.com/p/B_b49HdHDNa/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Svaret på den frågan är med största sannolikhet nej. Tidigare i år läckte nämligen fabriksbilder på nya 2-serie Coupé ut via Instagram-kontot wilcoblok (som alltid läcker ut BMW-bilder). Där ser vi att njurarna blir av traditionell form, om än aningen större än på dagens generation.

https://www.instagram.com/p/B_b5HynnJte/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

På bilden ovan är det förmodligen en M Performance-version vi ser, sannolikt M240i Coupé. Hur det blir med en ny generation M2 Coupé återstår att se, nuvarande generation ska inom kort tas bort ur det europeiska utbudet i och med att den inte lirar med de nya utsläppsregler som EU satt upp.