Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya BMW 3-serie lånar från 8-serie

För alla BMW-frälsta kan det vara intressant att veta att nya 3-serie, generation G20, går sin egen väg vad gäller de förarfokuserade instrumenten.

Redan i fjol höstas kunde vi avslöja hur interiören i nya BMW 3-serie generation G20 kommer att se ut. Det var bara ett fel med hur interiören på dessa bilder såg ut, den ser nämligen inte ut så längre. Under det senaste året har BMW förändrat mycket på insidan, från ett mätarhus som liknar det i nya 5-serie till ett som i stället ser ut som det i Concept 8-serie samt ny mittkonsol, nya ventilationsgaller och mycket annat.

Observera mätarklustret i nya 3-serie... (Foto: CarPix)

Våra nya spionbilder visar med tydlighet att det inte blir cirkelformade mätarrundlar som i övriga BMW-modeller, i stället blir det ”öppna mätare” som börjar vid klockan sju och avslutar vid klockan ett (spegelvänt för varvräknaren). Mätarklustret är digitalt och konventionella mätarnålar ser ut att saknas. Förmodligen blir det sömlösa staplar som ökar eller minskar beroende på varvtal och hastighet. Bränslemätaren till vänster är utformad och fungerar just på detta vis (jämför med bild på 8-serie nedan).

... och jämför hur med det ser ut i Concept 8-serie.

Ventilationsutblåsen är lägre placerade än tidigare och har silverfärgade inlägg à la Concept 8-serie. Växelväljaren har en ny kompakt utformning som skiljer sig från hur det ser ut i exempelvis nya 5-serie. Den påminner lite om hur växelväljaren ser ut i nya M5 och väldigt mycket den som finns i Concept 8-serie.

iDrive-vredet ser ut att bjuda på en större rityta då själva vredet har större diameter. Det ser även ut att vara lägre än vad vi är vana vid i andra BMW-modeller.

Nya BMW 3-serie. (Foto: CarPix)

Vidare ser vi inte heller någon handbromsspak vilket betyder att BMW följer övriga märkens modellmotsvarigheter i klassen.

Nya BMW 3-serie visas med största sannolikhet under 2018 för att förhoppningsvis finnas tillgänglig för köp under slutet av 2018, annars blir det i början av 2019.