Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya BMW 3-serie Touring F31Nya BMW 3-serie Touring F31Nya BMW 3-serie Touring F31
Nya BMW 3-serie Touring F31 Foto: CarPix

Nya BMW 3-serie Touring nästan helt naken

Härom dagen läckte det ut patentbilder som visade bakluckan på nya BMW 3-serie Touring. Nu kan vi visade dig de senaste spionbilderna på bilen som visar upp helheten – dessutom mer lättklädd än någonsin.

Vår flitige bilspionfotograf ger sig inte. Han ligger kvar i sin snödriva någonstans utanför Arjeplog med kameran i högsta hugg. Det har lönat sig för nu fick han helt färska bilder på nya BMW 3-serie Touring, eller F31 som man kallar den innanför BMW:s väggar i München.

 Dessa färska spionbilder visar, trots att bakdelen ännu är maskerad, tydligt tak- och fönsterlinjen på modellen. Från fronten bak till B-stolparna är det sig exakt likt det vi ser på sedanversionen som hade världspremiär i höstas och nu börjat säljas. (Vi här även testat den mot konkurrenterna, missa inte att läsa).

 Från B-stolparna bak till D-stolparna skiljer det sig däremot. Dock ser det väldigt likt ut det utgående generation (E91) bjuder på. D-stolparna ser visserligen aningen kraftfullare ut på nya kombin. Bakrutan ser ut att slutta framåt en aning mer än på dagens 3-serie Touring. Bakrutan kommer att på sedvanligt BMW-vis kunna öppnas individuellt utan bakluckans inblandning. Bakljusen är förvisso maskerade till stora delar men att de följer samma grundform som de på sedanen syns utan att man måste anstränga sig.

 En handfull olika motorer kommer att ta plats under huven på nya 3-serie Touring, dock inte alla på en och samma gång. Bensin- och dieselmotorer, främst med fyra cylindrar och snål karaktär. Om 320d kommer ned under miljöbilsgränsen låter som otroligt, men precis som med dagens E91 lär en snål, miljöbilsklassad EfficientDynamics Edition med 163 hästkrafter lanseras. Den kan då, för första gången i Touring-utförandet, kombineras med automatlåda, en åttastegad sådan.

 Nya 3-serie kommer senare i år att lanseras med hybriddrivlina – ActiveHybrid 3. En Touring-version av den vore något för konkurrenterna att bita.

 En M3-version lär vi bara kunna drömma om.

 Kommer nya BMW 3-serie Touring att visas upp på bilsalongen i Genève om ett par veckor? Det låter som tajt schema i så fall, men ingenting är omöjligt. Annars blir det något senare i år, absolut senast på Parissalongen i höst.