Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nya BMW 4-serie Coupé visar näsborrarna

Men M4 Coupé döljer fortfarande sina nasala delar. Vi vet dock vad som döljer sig bakom maskeringen.

För att göra en lång historia kort, BMW presenterade konceptbilen Concept 4 i september i fjol. Bilens linjer hyllades av många, men så fort fronten tittade fram ökade frekvensen av hjärtinfarkter i världen (vi har inga som helst belägg för att det verkligen var så). Under efterföljande månader var BMW:s nya utformning av njurarna något av det hetaste diskussionsämnet på Internet, framför allt i samband med att det dök upp smygtagna bilder från fabriken som visade de stora njurarna i sin fulla prakt.

Den del av konceptbilen Concept 4 som blev mest omdiskuterad. Foto: CarPix

På sistone har bävertänderna, som de ibland kallas, inte varit lika frekvent förekommande i webbdiskussionerna. Andra grejer har kommit att ta fokus. Men i och med vår spionfotografs nya bilder kommer snacket garanterat att komma igång igen, åtminstone i kommentarsfältet nedan.

Karosslinjer ser inte ut att vara lika utmejslade som på konceptbilen. Hajfenan (antennen) på taket är inte heller "vänd åt fel hål" som på konceptet. Foto: CarPix

De nya bilderna visar nya 4-serie Coupé med mindre maskering än tidigare. BMW har klätt av bilen så pass mycket att vi mer eller mindre ser njurarnas fulla utformning. På gott eller ont, det är upp till dig.

Nya M4 Coupé kör fortfarande omkring med vinterpäls. Inom kort förväntas även den tappa klädsel i takt med att solens strålar värmer allt mer. Foto: CarPix

Vår spionfotograf har även lyckats fotografera nya M4 Coupé, men här håller BMW än så länge godsakerna för sig själva. Maskeringen är betydligt tyngre än på den 4-serie Coupé vi ser ovan.

Men vi vet så pass mycket att bakom maskeringen i fronten döljer sig lika ett par stora njurar, dock med lite annorlunda utformning. Bland annat får M4 ett annat grillmönster för att skilja sig mot de mer vardagliga varianterna av 4-serie.

Grövre bakände med kraftigare vinge på bakluckan, och fyra rejäla mynningar där avgaserna släpps ut. Foto: CarPix

Nya M4 Coupe, och även nya M3, får en rak treliterssexa under huven, en motor som BMW betecknar S58. Det är alltså samma motor som finns i X3 M och X4 M där maskinen ger 480 hästkrafter i standardutförande och 510 hästkrafter i Competition-utförande. Det snackas om att M3 och M4 får 500+ hästkrafter redan i grundutförande, men det återstår att se.