Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Frågan är om den kommer heta M4 CS eller M4 CSL?Frågan är om den kommer heta M4 CS eller M4 CSL?Frågan är om den kommer heta M4 CS eller M4 CSL?
Frågan är om den kommer heta M4 CS eller M4 CSL? Foto: Heinz Toni Sesterheim / CarPix

Nya BMW M4 CS fångad på bild

Är det något som får BMW-fansen att dregla så är det BMW M3 CSL från tidigt 2000-tal. Nu har kommande BMW M4 CS skådats!

I dagarna får de första kunderna sina BMW M3 och M4 Coupé, och i nästa nummer provkör vi BMW M3 Competition. Men redan nu testas en vässad version av coupén.
Även om det till en början är svårt att se rör det sig om kommande BMW M4 CS. Det vi ”tar den på” är frontsplittern som här är aningen mer tilltagen.
Lättare är det kanske att se bakifrån där vingen är aningen större, samt diffusorn under med nytt utseende vid de dubbla avgasutblåsen. Under de 10-ekrade fälgarna döljer sig också kolfiberkeramiska bromsar som bör bli standard på CS-versionen. Det finns förvisso redan på vanliga M4, men kostar 92 200 kronor extra.

Förra generationens M4 CS fick tio extra hästkrafter i jämförelse med M4 Competition, inte direkt en ögonbrynshöjande ökning. Denna generation bör också få några extra kusar, men fokus ligger då som nu på att få ned vikten. Tänk kolfiber just överallt, strippade dörrpaneler och stroppar till handtag invändigt. Den blå prototypen på bild har heller inget baksäte, något tidigare generationer dock haft.
Tids nog kan vi även räkna med en M3 CS. Förra generationen lanserades efter M4 CS och så ser det ut att bli även denna gång.
Som alltid byggs bilen i begränsad upplaga och enligt rykten från Bimmerpost ska den börja tillverkas först i juli 2022. Samtidigt är bilen så pass lite kamouflerad att den kan komma tidigare.
Och vad kommer tillägget heta förresten? CS eller det mer klassiska CSL – ”Coupé Sport Leicht”? Det vet vi först vid lansering.

Frontsplittern är aningen större, annars är det sig likt. Kommer M4 CS med fyrhjulsdrift? Förmodligen inte.Frontsplittern är aningen större, annars är det sig likt. Kommer M4 CS med fyrhjulsdrift? Förmodligen inte.Frontsplittern är aningen större, annars är det sig likt. Kommer M4 CS med fyrhjulsdrift? Förmodligen inte.
Vingen större, ny look på diffusorn bak.Vingen större, ny look på diffusorn bak.Vingen större, ny look på diffusorn bak.
1 AV 7
Frontsplittern är aningen större, annars är det sig likt. Kommer M4 CS med fyrhjulsdrift? Förmodligen inte.
Foto: Heinz Toni Sesterheim / CarPix
2 AV 7
Vingen större, ny look på diffusorn bak.
Foto: Heinz Toni Sesterheim / CarPix
3 AV 7
Foto: Heinz Toni Sesterheim / CarPix
4 AV 7
Foto: Heinz Toni Sesterheim / CarPix
5 AV 7
Foto: Heinz Toni Sesterheim / CarPix
6 AV 7
Foto: Heinz Toni Sesterheim / CarPix
7 AV 7
Foto: Heinz Toni Sesterheim / CarPix