100421-bmw m5 f10

Nya BMW M5 mer lättklädd

En ny generation BMW M5, starkare och snabbare än någonsin, kommer allt närmare verkligheten. Nu har den fotograferats under testkörningar, men det är inte BMW som är ute och far med bilen…

Vi har redan sett flertalet bilspionbilder och illustrationer på nästa generation BMW M5, men dagens nya bilder visar upp betydligt mer plåt än tidigare. Därmed klarnar bilden allt mer av hur bilen kommer att se ut i färdigt utförande. Men än saknar vi vissa avgörande detaljer så som frontspoilern och bakluckans bakkant. En detalj som tydligt skiljer M5 åt från vanliga 5-serie är dörrhandtagen som är kromade på M5. Om detta är produktionsmässigt eller har att göra med kamoufleringen låter vi vara osagt.

Två olika fälgpar används på bilen på bilderna. Märkligt kan tyckas, men det är det faktiskt inte alls. Det råkar vara som så att det inte är BMW som är ute och testkör bilen utan det är den italienska däcktillverkaren Pirelli som är ute en sväng för att plocka fram de bästa däcken till denna bayerska best.

Inga officiella uppgifter om vad som gömmer sig under huven har kommit fram, så vitt vi vet. De uppgifter som cirkulerar på nätet är hittills obekräftade men talar om att det rör sig om den dubbelturbo-V8 på 4,4 liter som vi sedan tidigare finner i X5 M och X6 M. Effekten sägs hamna på kraftfulla 586 hästkrafter och vridmomentet på 720 newtonmeter. Siffran för 0-100 km/h spekuleras det friskt om, men 4,4 sekunder är ett hett tips och skulle i så fall innebära att nya M5 är tre tiondelar snabbare än dagens M5.

Kombiversionen av BMW M5 är kanske inte världens vanligaste bil och därför har det snackats en hel del om att BMW stryker denna ur modellprogrammet i och med den nya generationen. Om ett par år lär vi ha svaret.

Läs mer

Test och provkörningar