Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070922-bmw-v5-v-serie070922-bmw-v5-v-serie070922-bmw-v5-v-serie
070922-bmw-v5-v-serie

Nya BMW V-serie fångad på bild

BMW utvecklar just nu en helt ny modell som nyligen blev fotograferad av vår spionfotograf när den gled omkring i München. Den nya modellen kommer med stor sannolikhet heta V5.

Bilen på bilderna är ganska kraftigt maskerad, men man ser ändå klart och tydligt att det är något helt nytt under ytan. Bilen tillhör en helt ny modellserie från BMW som för tillfället går under namnet V-serien. I coupélinjerna kan man skönja en likhet med X6 som BMW nyligen visade på Frankfurtsalongen. Skillnaden är dock den att V5, som bilen troligtvis kommer att heta, får en annan avslutning på taket för att ge mer huvudutrymme för de bakre passagerarna. Den halvkombiliknande bilen ska inte ses som någon MPV, utan en lyxig bil med gott om plats och komfort.

BMW V-serie baseras på samma plattform som nästa generation 5-serie, vilket håller utvecklings- och produktionskostnader på lägre nivåer. Motorerna blir till en början sexcylindriga – dels nuvarande bensinaren på 272 hästkrafter, dels dieselmotorerna på 231 (turbo) respektive 286 hästkrafter (dubbelturbo). Toppversion längre fram i tiden blir en V8-motor på 420 hästkrafter eller till och med M5.ans V10-motor som i nuläget har 507 hästkrafter. Fyrhjulsdrift kan också bli aktuellt.

När bilen kommer att lanseras tvistas det om. Uppgifter säger att det blir redan i slutet på nästa år men mest troligt är nog att den dyker upp sent 2009 eller i början av 2010.