Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya BMW X1 – framhjulsdrivna uppföljaren avslöjad

Det dröjer ännu några år innan BMW:s minsta suv X1 är redo för generationsskifte men redan nu finns information om uppföljaren. Internkoden blir F48 och drivningen hamnar på framhjulen!

Det kan tyckas ligga långt fram i tiden men nästa BMW X1 väntas begå premiär hösten 2015 och det betyder att utvecklingen är i full gång och nu har en prototypbil fångats på bild av bilspionen.

 BMW:s psykedeliska kamouflage döljer effektivt formerna på nya X1 men vi tycker oss kunna se en front med samma linjer som på nya X5. Längs med sidorna löper en kraftig skuldra och baktill går det att se… ja, just ingenting alls.

 Nya X1 får internkoden F48 och ska byggas på BMW:s nya storskaliga UKL-plattform. UKL är en förkortning för tyskans Unter Klasse och vi kommer att få stifta bekantskap med många UKL-bilar framöver, bland annat nya Mini och kommande BMW 1-serie GT.

 Detta betyder förstås också att nya X1 blir framhjulsdriven, vilket inte minst ska ge bättre innerutrymmen. Att många X1 kommer att säljas i fyrhjulsdrivet utförande tar vi dock för givet.