Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nya BMW X1 redan på vägarna

Nästa BMW X1 rullar redan på vägarna och även denna gång kommer tekniken delas med Mini Countryman. Självklart kommer även eldrivna BMW iX1 - med bakhjulsdrift.

Trots att BMW X1 nyligen uppdaterades med ett facelift rullar redan prototyper av nästa generation X1 på vägarna, som förväntas debutera någon gång i mitten av 2022.

Formerna känns igen och kamoufleringen gör oss inte direkt klokare på hur den kommer att se ut. Om vi ska tro utseendet på denna tidiga prototyp bör fronten komma att bli större, men mer sansad än det omdebatterade 4-serie-gapet. Dagens X1 har väl mycket minibuss-känsla bakom ratten och påminner mycket om 2-serie Active Tourer. X1 ska ju trots allt vara den sportige i klassen.

Nya BMW X1 debuterar först 2022.Nya BMW X1 debuterar först 2022.Nya BMW X1 debuterar först 2022.
1 AV 2
Nya BMW X1 debuterar först 2022.
Foto: CarPix
2 AV 2
Foto: CarPix

Även denna X1 kommer att bygga på nuvarande UKL-plattform, samma som 1-serie, men även Mini Countryman. Både Countryman och X1 finns i dag som laddhybrider, något som även denna kommer bli.

Skylten som läser ”Hybrid Test Vehicle”, samt laddluckan på vänster, avslöjar att det är just xDrive25e som testas. Bensinmotorn kan komma att lyftas över från nuvarande X1, vilket skulle innebära en 1,5 liter bensinare kopplad till en elmotor. I vårt räckviddstest kom nuvarande X1 55 km på enbart el - fullt godkänt - men likväl en siffra som kan förlängas med större batteri och effektivare drivlina.

Helt eldrivna iX1 förväntas debutera strax efter och skiljer inte nämnvärt mycket utseendemässigt. Till skillnad från X1 med förbränningsmotor kommer iX1 vara bakhjulsdriven, som en BMW ska vara enligt puritanerna!