Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nya BMW X6 M nästan helt avklädd

Vår spionfotograf har skickat oss dagsfärska bilder som avslöjar stora delar av nya X6 M, det vill säga prestandaversionen av F86:an. Uppemot 600 hästkrafter snackas det om.

När nu både X5 och X6 är lanserade som nya generationer vänds blickarna mot de kommande M-versionerna. Och de är på gång – väldigt snart. Dagens spionbilder visar X6 M med väldigt lite maskering, ett tydligt tecken på att bilen snart ska posera i strålkastarljus på någon stor bilsalong. Kanske blir det i Paris i början av oktober, kanske blir det i Los Angeles i slutet av november.

På bilderna ser vi X6 generation F86 med mer aerodynamisk formad front med stora luftintag, precis som på föregångaren och andra M-modeller. Vi ser också tröskellådor med lite mer attityd samt fyra avgaspipor i rumpan, precis som det ska vara på en bil med M-emblem. En liten och subtil bakvinge har också monterats på bakluckans kant.

Stora luftintag, som det ska vara på en M-bil.Stora luftintag, som det ska vara på en M-bil.Stora luftintag, som det ska vara på en M-bil.
Stora luftintag, som det ska vara på en M-bil. Foto: CarPix

Under huven ruvar sannolikt en rejält uppdaterad version av den 4,4-liters V8 med dubbelturbo som fanns i första generationen X6 M. Den gav då 555 hästkrafter och det snackas nu om att det blir uppemot 600 hästkrafter. Dock handlar det inte enbart om effektjustering, mycket annat ska vara nytt och utbytt i maskinen som lär ha ett maxvrid på omkring 700 newtonmeter eller mer, alltså något mer än föregångarens 680 newtonmeter.

Motorn kommer att vara kopplad till BMW:s senaste dubbelkopplingslåda, därmed är det slut med den sexstegade automatlådan som gamla hade.

0-100 km/h kan vi mer säkerhet lova avverkas snabbare än 4,7 sekunder, med andra ord snabbare än gamla E71:an. Toppfarten lär vara begränsad till 250 km/h men med M Driver’s Package bör 300 km/h bli nya toppnoteringen.

Våren 2015 är det säljpremiär för nya X6 M.

Får du syn på den här vid ett rödljus nästa år...Får du syn på den här vid ett rödljus nästa år...Får du syn på den här vid ett rödljus nästa år...
Får du syn på den här vid ett rödljus nästa år... Foto: CarPix
... bör du ha koll på att detta är en snabb bil.. om du tänkte dra den.... bör du ha koll på att detta är en snabb bil.. om du tänkte dra den.... bör du ha koll på att detta är en snabb bil.. om du tänkte dra den.
... bör du ha koll på att detta är en snabb bil.. om du tänkte dra den. Foto: CarPix
Om du har dålig koll och långsam bil blir det denna ände du får se.Om du har dålig koll och långsam bil blir det denna ände du får se.Om du har dålig koll och långsam bil blir det denna ände du får se.
Om du har dålig koll och långsam bil blir det denna ände du får se. Foto: CarPix