Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BMW X6 2015
BMW X6 2015
BMW X6 2015
BMW X6 2015

Nya BMW X6 siktad för första gången

Är du en av de som har hoppats på att BMW X6 ska gå i graven? Då gör du bäst i att inte titta på de här bilderna som visar att BMW har kommit riktigt långt med utvecklingen av nya X6.

Här på redaktionen går åsikterna om BMW X6 isär, å det grövsta. När spionbilder på en uppföljare till X6 kom på posten var det några som skrek ut sin förtvivlan medan andra log i mjugg. Hur man än väljer att se på X6 går det inte att förneka att den har varit en försäljningssuccé och att BMW vore dumma om de inte byggde en uppföljare.

 Nya X6 börjar byggas i Spartanburg-fabriken i USA under andra halvan 2014 och börjar säljas mot slutet av året som årsmodell 2015. Precis som gamla X6 blir den nya en vidareutveckling av X5 och eftersom nya X5 bygger på en uppdaterad version av plattformen från gamla X5 kommer den nya sexan att få nästan exakt samma dimensioner som förut.

 Spionbilderna ger en första glimt av ett formspråk som väntas bli mer nedtonat än på utgående X6. Främre överhänget blir längre och njurarna i grillen mer upprättstående. Vi kan också se att X6 lånar det skarpa vecket över bakskärmarna från kommande X4. Internbeteckningen för nya X6 blir F16 och motorutbudet förs över rakt av från X5, dock lär vi inte få se någon bakhjulsdriven eller fyrcylindrig X6.