Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nya Chevrolet Camaro – här är första bilderna

Dagens tuffa, retrorätta Chevrolet Camaro – den femte generationen i ordningen – lanserades 2009. Nu är det en ny generation på gång, och vi har första bilderna.

Under våren 2009 lanserades den femte generationen av Chevrolets muskelbil Camaro. Bilen, som hade föregåtts av ett koncept redan 2006, var starkt retroinspirerad och blev en riktig snackis i bilvärlden.

Nu har fem år gått sedan dess, och Camaro begåvats med ett facelift, förra året. Men en helt ny, sjätte generations, Camaro är också på gång, och det är den som vår spionfotograf nu för första gången fångat på bild.

Trots att det är jämförelsevis tidigt i modellens utvecklingsarbete så verkar bilen på bilderna inte vara någon standard-Camaro, utan snarare en prestandaversion – eventuellt Camaro ZL1. Detta att döma av de fyra avgaspiporna, hjulen och luftintag som kan ses genom maskeringen.

Det vi kan se av formgivningen indikerar en mer aggressiv design än i dag, med kortare överhäng fram och kortare baklucka. Under skalet byts bottenplattan från dagens relativt tunga Zeta-chassi till det modernare, lättare Alpha-chassit – som redan används av Cadillac ATS och CTS.

Motormässigt blir det som brukligt en rad sex- och åttacylindriga alternativ, men det ryktas att en turbomatad tvålitersfyra kan komma att utgöra grundversionen.

Nya Camaro ska, om våra källor är korrekta, börja tillverkas i oktober 2015.