Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100903-citroen-c4-break
100903-citroen-c4-break
100903-citroen-c4-break
100903-citroen-c4-break

Nya Citroën C4 blir kombi

Citroën satsar stenhårt på nya C4. Förutom den vanliga femdörrarsmodellen och lyxalternativet DS4 kommer nya C4 även att förvandlas till en kombi. Namnet? Break, förstås!

 När Citroën bygger en kombi ska den förstås få det klassiska tilläggsnamnet Break. Trots att Break-beteckningen har historiska anor har Citroën bortsett från den allt för många gånger, ta bara senaste C5 Tourer som exempel. Men nu blir det ändring. Nu kan vi visa de första bilderna på den kommande C4-kombin som ska återuppliva Break-namnet.

Citroën C4 Break kommer först och främst att konkurrera med de tyska rivalerna Volkswagen Golf Variant och Opel Astra Sports Tourer men även koncernbrodern Peugeot 308 SW. Bilen på spionbilderna är väl maskerad men Citroën kan inte dölja bilens proportioner. Vi kan se att C4 Break får en ordentlig kombihäck, det lär inte bli så mycket tal om livsstilskombi och sportiga coupéformer hit och dit utan fokus läggs i stället på lastförmåga. 

Det är mycket nytt kring Citroëns C4-modell just nu. På bilsalongen i Paris i oktober premiärvisas en helt ny generation C4 samtidigt som den lite mer premiuminriktade DS4-modellen lanseras. Hela den nya C4-serien kommer att dela på samma motorutbud. Citroën har inte presenterat några officiella uppgifter men tack vare en informationsläcka vet vi att utbudet kommer att bestå av tre bensinmotorer och tre dieslar. Dieselmotorerna kan utrustas med Citroëns nya snålteknik som går under namnet e-HDi och består av start/stopp-system och bromskraftåtervinning.

Läs mer