Foto: CarPix

Nya Citroën C4 Picasso eller en kinesiskisraelisk Qoros?

Ska vi vara ärliga vet vi inte vad detta är. Kanske är det en ny generation Citroën C4 Picasso, men det kan också vara kinesiskisraeliska Qoros som är ute och testkör i Norrland. Vad tror du?

Här har du världens första bilder på vad vi inte vet vad det är. Bara så att du vet.

 Bilderna är tagna uppe i Norrland utanför det område där Citroën normalt håller till. När bilderna togs var Citroën faktiskt på plats så bilen på bilderna skulle kunna vara just en Citroën. I så fall ligger en ny C4 Picasso nära till hands med tanke på att nuvarande generation är sex år gammal och bör snart bytas ut, inte minst med tanke på att en ny C4 kom för snart två år sedan. Detaljer som känns Citroën-typiska är de små sidorutorna bakom A-stolparna (se dagens C4 Picasso som exempel) samt fälgarna som känns lite DS4.

 Eller också är det en helt annan, okänd Citroën-modell, vi vet inte.

 Men det kan också vara något helt annat utomeuropeiskt, inte minst då formerna varken känns speciellt Citroën eller europeiskt över huvud taget. På samma testanläggning som Citroën håller även kinesiska Qoros Auto till. Qoros är ett ungt bilföretag som samägs av kinesiska Chery Automobile och israeliska Israel Corporation.

 Det är inte helt lätt att fiska reda på information kring Qoros. Men vi har kommit fram till att Qoros har för avsikt att lansera tre olika modeller och att de har som mål att etablera sig i Europa. Eventuellt är det en av dessa modeller som testas för att klara svenskt vinterföre. En detalj som kanske styrker att det inte rör sig om en Citroën är de svenska, gröna salubilsskyltarna (utsuddade på bilderna) som fler och fler biltillverkare använder sig av vid tester i Norrland. Men än så länge har Citroën varit sparsmakade på den punkten.

 Det kan ju också vara någon form av mula som helt lurar oss. Men vad i så fall? Kanske du vet vad det rör sig om? Skriv då gärna en kommentar nedan om vad du tror eller vet.