Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: wilcoblok / Instagram

Nya eldrivna Mini fångad på bild

Den helt nya eldrivna versionen av Mini har fångats helt omaskerad på bild i Kina. Förändringarna är ganska stora.

Det var inte allt för länge sedan Mini lanserade den första helt eldrivna produktionsversionen vid namn Cooper SE. En bil som i grunden bygger på samma plattform som konventionella Mini och inte från början var avsedd att användas till en elbil. Därför har den fått nöja sig med ett batteri på knappt 33 kWh som räcker till drygt tjugo mils körning.

Troligen kommer den helt nya generationen Mini att vara bättre lämpad för eldrift men exakt hur mycket bättre är i nuläget för tidigt att säga. Just nu testas nästa generation för fullt och nu har bilder på en helt omaskerad bil som testas i Kina läckt ut. Vad vi kan se är att grundformen fortfarande är Mini men med ganska omfattande förändringar från nuvarande generation. Gapet i fronten är bredare och i övrigt ser karossen mer stilren ut än nuvarande generation. Baken ser ut att ha blivit bredare men det kan vara en synvilla då bakljusen sitter placerade långt ut. Mönstret i bakljusen påminner om ett spindelnät men troligtvis är ljussignaturen, liksom hos nuvarande generation, något som ska likna den brittiska flaggan.

1 AV 3
Foto: wilcoblok / Instagram
2 AV 3
Foto: wilcoblok / Instagram
3 AV 3
Foto: wilcoblok / Instagram

På bagageluckan sitter beteckningen Cooper S med ett ljusgrönt S vilket tyder på att detta är just den eldrivna versionen och laddluckan ser ut att sitta på höger sida. Invändigt är det en avsevärt mycket mer avskalad interiör än hos nuvarande generation och den nya påminner till viss del om Tesla Model 3. Självklart har Mini i stället en rund skärm för att knyta an till tidigare modeller, en skärm som i detta fall påminner om en badrumsspegel. Framför ratten syns en head up-display som tyvärr verkar projiceras på en separat plastskiva i stället för direkt i vindrutan.
Den helt nya generationen Mini kommer troligen att premiärvisas någon gång under nästa år som modellår 2023.

Bilderna har fångats av Instagram-användaren wilcoblok.