090902-ford c-max nya

Nya Ford C-Max tappar maskeringen

Nuvarande Ford C-Max, lille bror till S-Max, är nära att avlösas efter snart sju års transporterande av folk. Nu har nykomlingen synts till under tester i Alperna och förvånande är att maskeringen redan faller.

Tyvärr är det inte riktigt så spännande att nästa generation Ford C-Max tappar maskeringen i vanlig bemärkelse. I stället tappar bara en del av maskeringen över takvingen, vilket du kan se 20 sekunder in i filmen nedan.

Nästa generation Ford C-Max växer en aning jämfört med nuvarande vilken med största sannolikhet innebär att det trycks in en tredje bänkrad längst bak. C-Max kommer alltså att kunna rulla runt med förare plus sex passagerare. En annan ny detalj på nästa C-Max är att de bakre dörrarna ser ut att vara av skjutdörrstyp och då antagligen elektriska enligt samma princip som på syskonbilen Mazda 5. Denna lösning är svår att se på spionbilderna, men vår spionfotograf som har kommit riktigt nära bilen när den testades i den österrikiska delen av Alperna bekräftar att det ser ut som skjutdörrar.

Motoralternativen kommer att hämtas från Fords modeller Focus och Kuga, alltså både diesel- och bensinmaskiner. Räkna dock med vissa uppgraderingar för bättre förbrukning och utsläpp än i dag, det är ju trots allt ett år kvar innan bilen börjar säljas som årsmodell 2011. Dessutom, precis som i dag, kommer C-Max att erbjudas som gasversion och kanske också som Flexifuel (E85).

Rykten berättar att marknaden för C-Max kommer att breddas. När nästa generation lanseras kommer den inte bara att synas i bilhallarna i Europa, utan även i de på den amerikanska kontinenten. Om det blir så återstår helt enkelt att se.

Premiären tros äga rum på Parissalongen nästa år, men vem vet, kanske det kan bli redan i Genève till våren.

Ladda ner flash för att
   använda tvspelaren.

Test och provkörningar