Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nya Hyundai Tucson känner på svensk snö

Hyundai Tucson som vi känner den i dag är inne på sitt sjätte år. Det är med andra ord snart dags för avlösning. Just nu befinner sig nya generationen uppe i norra Sverige för att genomgå diverse tester i kalla förhållanden.

Det var i februari 2015 som Hyundai presenterade dagens Tucson-generation. Trots sina år får modellen betecknas som hyfsat fräsch fortfarande. Men i och med att de flesta bilmodeller prompt ska avlösas av en ny generation var sjätte, sjunde år är det dags för nuvarande Tucson att börja tänka på livet som pensionär. Nya Tucson står för dörren och just nu rullar den runt på erkända testmarker uppe i Sveriges övre halva.

Bilen är hårt maskerad, men vi ser ändå att det inte är mycket hos formerna som liknar konceptbilen Vision T Plug-in Hybrids former. De mjuka linjer vi fick se på bilsalongen i Los Angeles i slutet av förra året har fått stå åt sidan till förmån för mer traditionella suv-former. Vi kan vänta oss ett utseende som påminner en hel del om hur senaste Santa Fe-generationen ser ut, eventuellt med några inslag från modellen Venue som i fjol gjorde entré på ett antal marknader runt om i världen.

Det låter kanske inte speciellt upphetsande, men Sangyup Lee på, chef på Hyundai Design Center, menar att nya Tucson ska bära ett utseende som får folk att häpna.

Foto: CarPix

Under huven lär det placeras uppdaterade varianter av dagens bensin- och dieselmotorer. Av förstnämnda typ är det i så fall 1,6-litersmaskiner som gäller, av den dieseldrivna typen kan det röra sig om både 1,6- och 2,0-litersmotorer.

Räkna även med någon form av (mild)hybrid-drivlina samt förhoppningsvis en laddhybrid.

Precis som till dagens Tucson kommer det att finnas möjlighet att välja fram- eller fyrhjulsdrift, lite beroende på vilket motoralternativ man siktar in sig på.

Foto: CarPix

Vi förmodar att nya Tucson debuterar mot slutet av 2020 som årsmodell 2021.