Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Kia Niro visar upp fronten

Nya generationen Kia Niro närmar sig och nu börjar kamouflaget plockas bort. Vår bilspion är så klart på plats.

Tidigare har vi fått se bilder på kraftigt kamouflerade testbilar av nästa generation Kia Niro, men under testade i Spanien klädde Kias tekniker av bilen lite mer och vår fotograf lyckades få några bilder.
Vad vi kan se är nya DRL-ljus med LED-teknik som påminner en hel del om de hos konceptbilen Habaniro från bilsalongen i New York 2019. Även den lite vassare fronten mellan strålkastarna påminner om konceptet och även om vi inte kommer att få se några måsvingedörrar på produktionsbilen verkar nya Niro få flera designdetaljer från HabaNiro.

1 AV 3
Foto: CarPix
2 AV 3
Foto: CarPix
3 AV 3
Foto: CarPix

Över baken skymtar boomerang-formade bakljus och mellan dem syns en utstickande bit som till viss del troligen är kamouflering men döljer även en mindre ankstjärt som hos både HabaNiro och nya elbilen EV6. Om nya Niro även får en ljusramp som sträcker sig över hela bakändan likt EV6 är dock oklart.
Jämfört med föregångaren kommer nya Niro att ha en längre hjulbas och kortare överhäng vilket borde ge bättre utrymme i kupén.
Den nya fronten betyder även att Kia nu slopar sin så kallade tigernosgrill och nu ska ha ett mer hajliknande uttryck.

1 AV 4
Foto: CarPix
2 AV 4
Foto: CarPix
3 AV 4
Foto: CarPix
4 AV 4
Foto: CarPix

I somras fick vi även se spionbilder på insidan av nya Niro och då kunde vi se att den likt EV6 kommer att få en tvåekrad ratt. Samt instrumentering och infotainmentsystem som sträcker ut sig på två stora skärmar framför föraren.
exakt vilka drivlinor som kommer att finnas till nya Niro är ej bekräftat men troligen blir det liknande utbud som till dagens modell. Nya Kia Niro kommer troligtvis att lanseras någon gång under nästa år som årsmodell 2023.