Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nya Kia Sorento visar upp formerna

En ny generation Kia Sorento är under utveckling och nu har den synts till ute på vägarna med betydligt mindre maskering än tidigare.

När nya Kia Sorento dök upp på Großglockner, Österrikes högsta berg, i början av juni gick det inte riktigt att avgöra bilens former. Så hårt maskerad var den, framför allt baktill där det nästan såg ut som om ett förtält till en husvagn hade monterats.

Nu har nya Sorento än en gång dykt upp framför vår spionfotografs kamera, vid detta tillfälle utanför Nürburgring och med betydligt mindre maskering.

Man behöver inte vara särskilt skarpögd för att avgöra att Kia gillar hur dagens Sorento ser ut, nya generationen behåller nämligen grundformen. Vissa detaljer är till och med identiska – mer eller mindre. Ett exempel på det är de bakre sidorutorna med tillhörande C- och D-stolpar. Enda egentliga skillnaden i det partiet är att Sorento får den bakvända ”hajfena” som nya ProCeed har på samma ställe, det vill säga i främre nederkant av sidorutan.

Nya Sorento, som går under täcknamnet MQ4, ser ut att behålla den stora och upprätta fronten.Nya Sorento, som går under täcknamnet MQ4, ser ut att behålla den stora och upprätta fronten.Nya Sorento, som går under täcknamnet MQ4, ser ut att behålla den stora och upprätta fronten.
Nya Sorento, som går under täcknamnet MQ4, ser ut att behålla den stora och upprätta fronten. Foto: CarPix

Vidare ser vi att backspeglarna har flyttat ned till dörrsidorna och att främre sidorutorna får en extra list som ger en liten extraruta mot A-stolparna, med andra ord den lilla ruta som vi i går såg att nya Yaris har tappat.

Dagens bakljus på Sorento sträcker ut sig på bredden. Så ser det inte ut att bli på nya. De bakljus vi ser på bilderna här är dock provisoriska. Den färdiga bilen ser ut att få bakljusform à la Ford Explorer.

Foto: CarPix

 Notera "hajfenan". Kia ProCeed blir därmed inte ensam med den lilla detaljen.

I dag finns Sorento enbart med rena bensin- och dieselmotorer. Så blir det inte med nästa generation, någon form av mildhybrid lär komma och väldigt troligt är att vi också får se en hybrid samt en laddhybrid.

I och med att Sorento uppdaterades så sent som inför årsmodell 2018 ska vi nog inte räkna med att nya generationen marknadsdebuterar förrän under 2021.