Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nya Lexus GS ute och rör på sig?

Runt Nürburgring cirkulerar just nu en maskerad bil som vi tror kan vara nya Lexus GS. I så fall stämmer inte tidigare rykten om att en ny GS inte är aktuell.

GS är en av Lexus första modeller då den kom 1991 – och den är fortfarande med i svängen, nu i form av femte generationen som lanserades 2011. Men blir det en sjätte generation? Några tidigare rykten har velat få det till att Lexus har lagt ned planerna på en ny GS och att nuvarande blir den sista. Men det finns inget officiellt uttalande från Lexus om att så skulle vara fallet.

Vår spionfotograf fick på vägarna runt Nürburgring nyligen span på bilen vi ser på bilderna här. Vi tror att det kan vara en ny GS-generation som är ute och rullar för test. Storleken stämmer, så även drivlinan som är av hybridtyp. Sistnämnda bekräftas av den gula klisterlapp som sitter på bakrutan, en sådan måste alla hybridbilar som testas på Nürburgring ha. Att följebilen, som ofta hänger med som jämförelsebil, är en Mercedes E-klass späder på våra misstankar än mer. GS är ju Lexus motsvarighet till Mercedes E-klass.

Foto: CarPix

Men om det inte är nya Lexus GS vi ser på bilderna, vad är det då? Det skulle kunna vara Toyota Crown av femtonde (!) generation. Nuvarande Crown, generation fjorton, har funnits sedan 2012 och det är snart dags för den att ersättas. Dessutom är Toyota Crown, som för övrigt är Toyotas äldsta nuvarande sedan i produktion, närbesläktad med just Lexus GS. De två modellerna är till och med så pass involverade med varandra att det anses vara tack vare Lexus GS som Toyota Crown finns kvar än i dag.