Foto: CarPix

Nya Mercedes C-klass Coupé – första bilderna

Nya Mercedes C-klass må vara ute på marknaden, men den är inte på något sätt färdiglanserad. Det saknas ett par karossversioner för att C-klass ska vara komplett.

Sedanversionen av senaste generationen Mercedes C-klass dök upp vintern 2013, kombiversionen lät vänta på sig ytterligare ett halvår. Nu går vi och väntar på två andra karossversioner som snart väntas dyka upp. Den ena är cabrioleten, den andra – och den vi ser här i dag – coupén.

Dessa första bilder på nya C-klass Coupé visar, trots hård maskering, att fronten blir lik sedan- och kombiversionen. Rumpan skiljer sig däremot. Mercedes har maskerat denna del av bilen i ett försök att efterliknade Chris Bangles ”utanpåliggande” baklucka à la 6- och 7-serie (generationerna E63 respektive E65).

Men oss lurar inte Mercedes. Genom att titta ”igenom” maskeringen ser vi bakljus som känns väldigt snarlika de som sitter på S-klass Coupé. Det vill säga låga och breda ljusarmaturer som inte har något gemensamt med sedanmodellen. Förra generationen C-klass Coupé hade som bekant bakljus plockade rakt av från förra sedanmodellen.

Världspremiären lär Mercedes ha planerat ska äga rum på bilsalongen i Frankfurt i höst. Försäljningen ligger därmed ungefär ett år fram i tiden, räknat från i dag. Då får vi se C-klass Coupé med mer eller mindre samma motoralternativ som C-klass och C-klass Kombi har i dag. Om hybrid- och laddhybriddrivlinorna hittar ner under skalet på coupén vet vi inte, men det låter osannolikt. Räkna däremot med en Mercedes-AMG C 63 Coupé samt också en AMG Sport-version à la nyligen presenterade C 450 AMG 4Matic.