1 AV 5
Foto: CarPix
2 AV 5
Foto: CarPix
3 AV 5
Foto: CarPix
4 AV 5
Foto: CarPix
5 AV 5
Foto: CarPix

Nya Mercedes C-klass med mindre maskering

Femte generationen av Mercedes mellanklassare C-klass är snart redo att sättas i produktion. Nya spionbilder visar generation W206 med mindre maskering än tidigare och de nya formerna känns igen från lyxiga S-klass.

Nej, bilvärlden har inte blivit helt och hållet suv- och elektrifierad. Några av de traditionella modellserierna finns kvar. En av dem är Mercedes C-klass som under 2021 lanseras i ny tappning, den femte generationen i ordningen. Kodnamnet för generation fem blir W206 och plattformsarkitekturen kallas MRA2.

Nu har den nya generationen fångats på bild med mindre döljande maskering än någonsin och det är en diskret design som börjar uppenbara sig. Fronten är fortfarande maskerad, men det går ändå att skönja strålkastare med samma design som de vi i dag ser på CLS och nya S-klass. Karossidorna är nästan helt släta men baktill ser vi att nya C-klass får lampor med horisontell design som delas upp av bakluckan. Sammantaget är det tydligt att Mercedes har valt ett betydligt diskretare designspår än närmaste konkurrenten BMW.

Förarmiljön kommer att domineras av en skärm framför ratten och en stor, lutande pekskärm på mittkonsolen, liknande den i nya S-klass.

De första exemplaren av nya C-klass sedan väntas vara redo för leverans någon gång under sommaren nästa år och kort därefter ansluten kombin. En uppsjö bensin- och dieselmotorer blir det förstås, men även en eller två laddhybrider och år 2022 väntas såväl AMG- som helt elektrifierade varianter av nya C-klass ansluta.