Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nya Mercedes GLE känns anonym

Mercedes har lättat på nya GLE:s mundering och vi kan nu se modellens nya utseende. Men känns det inte lite väl anonymt och ”otyskt”?

I maj dök nya generationen Mercedes GLE upp ganska lättklädd. För första gången fick vi en känsla av hur formerna kommer att framstå. Nu, bara några veckor innan den förmodade världspremiären på bilsalongen i Paris, har nya GLE rullat ut än mer lättklädd, mitt bland allmänheten.

Viss maskering över framför allt strålkastare och bakljus finns kvar, men på det stora hela ser vi att det handlar om en blandning mellan gammal och nytt, trots att det är en helt ny generation med allt vad det innebär. En detalj sticker ut som helt orörd, nämligen de särpräglade C-stolparna. Visst ha de en mjukare avslutning mot bakdörrarnas rutor, men till och med det lilla veck som utgör mötet mellan tak och takstolpe finns kvar från utgående generation.

Foto: CarPix

Många veck från nuvarande generation har försvunnit, nya Mercedes GLE kommer förmodligen att anses mer lugn i karossformerna. Backspeglarna är nya, likaså skärmkanterna och urtagen för handtagen. Även fronten med sina nya strålkastare som omger en grill som är bredare nedtill än upptill. På dagens generation är den tvärtom, bredare upptill.

Foto: CarPix

Intrycket är att nya GLE känns mer anonym i utförandet, inte lika tysk och självsäker som tidigare. Den känslan blir än mer påtaglig när vi ser bilen bakifrån med de nya bakljusen. Utan synliga emblem skulle många förmodligen tro att detta är en japansk bil, utan att för den skull se det som något negativt. Det känns helt enkelt inte riktigt Mercedes, eller vad säger du?

I våras såg vi att GLE:s interiör kommer att bjuda på Mercedes dubbla skärmar som bilden en näst intill sömlös widescreenbild. Snart har alla Mercedes modeller denna omtyckta bildprojiceringsmanick framför föraren.

Foto: CarPix

Det återstår att se vilka motorer som hittar ned under huven på nya GLE, men en inte allt för vild gissning är att motorpaletten blir snarlik dagens, inklusive en laddhybrid.

Mercedes GLE hette tidigare Mercedes ML och betecknades ofta M-klass. Det var våren 2015 som den bytte namn till GLE.