Foto: CarPix

"Nya" Mercedes GLS siktad i norr

Mercedes GLS har fastnat på bild, men trots nytt namn rör det sig inte om en helt ny bil.

Nej, GLS är inte en ny modell från Mercedes. Bilen vi ser på bilderna är den kommande ansiktslyfta GL som med uppdateringen kommer att byta namn till GLS. En av flera modeller från Mercedes som får byta namn då de städar upp bland modellbeteckningarna.

GLS är Mercedes största suv och den enda som har en tredje sätesrad och rymmer upp till sju personer. Nuvarande andra generation GL anlände 2012 och är således fortfarande ganska ung, men inför 2015 får den dock ett lätt ansiktslyft.

Fronten blir mer upprätt och får nya strålkastare samt stötfångare och huv som stämmer bättre överens med de mjukare former vi kan se på nyare Mercedes-modeller som C-klass och nya coupésuven GLE. Även bak får stötfångare och bakljus något mjukare formgivning och annan design på avgasutblåsen.

I kupén kan vi förvänta oss en liknande interiör som vi nyligen fick se när nya GLE Coupé presenterades. En något mer avskalad mittkonsol och en fristående åttatums pekskärm med senaste generationen av Mercedes infotainmentsystem.

Troligen finslipas de nuvarande V6 och V8-motorerna för lägre förbrukning och vi kan eventuellt få se en ny 3,0-liter V6 med dubbelturbo på cirka 330 hästkrafter samt ett plug in-hybrid-alternativ.