Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya Mercedes S-klass 2014Nya Mercedes S-klass 2014Nya Mercedes S-klass 2014
Nya Mercedes S-klass 2014 Foto: CarPix

Nya Mercedes S-klass avslöjad – första bilderna i världen!

Teknikens Värld kan nu som första media i världen visa upp bilder på nya Mercedes S-klass, helt omaskerad! Två månader innan världspremiären. Vad tycker du om S-klassens nya, graciösa linjeföring?

På Genèvesalongen för två veckor sedan berättade Mercedes-bossen Dieter Zetsche att nya generationen Mercedes S-klass ska ha sin världspremiär under ett specialevent i Hamburg i Tyskland den 15 maj.

 Men vi kan redan här i dag, två månader i förväg, avslöja hur nya S-klass från och med årsmodell 2014 ser ut tack vare vår überskickliga spionfotograf som har lyckats knäppa de första bilderna på bilen helt omaskerad. Spionbilderna togs i samband med att Mercedes tog egna officiella bilder (och film) i USA inför kommande lansering. För vår del kan vi vara glada att Mercedes inte hade full koll runt det avspärrade område de använde sig av.

 Det första som slår en av att titta på de här första bilderna är att nya Mercedes S-klass är så mycket mer slank i linjeföringen än sina föregångare. Trots sin storlek känns den (åtminstone på bild) inte mycket större än E-klass. På tal om E-klass, nya S-klass hämtar en hel del inspiration från samma ställe som årets E-klass facelift, inte minst fronten och strålkastarna. Notera den stora grillen. Måste vara rekord för Mercedes. Hela linjespelet, från front till akter, påminner också en del om konceptbilen F700 som visades på Frankfurtsalongen 2007.

 Under huven blir det en handfull motoralternativ, alla kraftfulla förstås. S 550 får V8 på 5,5 liter med dubbelturbo, S 600 V12 med dubbelturbo. Värstingversioner à la S 63 AMG och S 65 AMG blir det också, med effekt- och vridmomentsiffror så det står härliga till. En dieselladdhybrid är också mycket trolig, ämnad för den kund som vill vara mer miljömedveten.

 En version med lång hjulbas kommer, liksom en superlyxig S 600 Pullman som vi kunde visa er de första bilderna på för ett par dagar sedan. Den ersätter nedlagda Maybach-modellerna. Sist men inte minst kommer S-klass även som coupé. Den ersätter lyxcoupén CL och vi kunde för en månad sedan visa er de första bilderna någonsin på bilen.

Uppdatering: S-klass lyxiga interiör

Lägligt nog dök det upp officiella bilder på nätet strax efter denna artikels uppkomst som visar S-klass nya interiör. Som vi ser har Mercedes formgivare lagt ner mer omsorg än någonsin tidigare i S-klass. Lyxigare helt enkelt.

Bilderna ser du i bildgalleriet nedan.