Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya Mini CabrioletNya Mini CabrioletNya Mini Cabriolet
Nya Mini Cabriolet Foto: CarPix

Nya Mini Cabriolet avslöjad

Den nya Mini-generationen visas 18 november, Sir Alec Issigonis födelsedag, och som bäst håller nästa Mini-modell redan på att göra sig redo för lansering. Så här ser nya Mini-cabben ut.

Det är mycket Mini i dagarna. Den nya generationen av BMW:s småbil visas om några dagar och nu dyker de första bilderna på cabrioletversionen upp.

 Medan nya tredörrarsmodellen har typbeteckningen F57 får cabrioletversionen F56. På bilderna ser vi nya Mini Cabriolet på en biltransport som kördes genom München. Det fällbara tygtaket påminner mycket om gamla Minins tygsufflett och vi förväntar oss att den nya modellen blir minst lika rymlig som den gamla. Mini Cabriolet är en av de minsta cabbarna med hyfsad plats för fyra.

 Från midjan och neråt är den identisk med plåttaksversionen, vilket innebär en tillbakalutad front med ett förvånat ansiktsuttryck och nya, stora baklampor. Motorutbudet blir precis som till tredörrarsversionen en blandning av tre- och fyrcylindriga motorer med allt från 136 till 192 hästkrafter.