Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nya Nissan Micra visar upp sig!

Vår spionfotograf lyckades fånga kommande Nissan Micra på bild när den testades ute på allmäna vägar.

Dagens Nissan Micra är den fjärde generationen och har funnits på marknaden sedan 2010, så det är dags för en ersättare. Trots psykedelisk maskering kan vi tydligt se att designen på nya Micra ändras drastiskt, och ser nu ut att vara kraftigt baserad på Nissan Sway Concept som visades i Genéve under 2015, och visst har designen tagit ett steg framåt?

Bilen ger helt klart ett mer sportigt intryck än nuvarande Micra. Bilen har blivit lägre och har ett mer aggressivt utseende som hjälps av strålkastarna och spoilern ovanför bakluckan. Dessutom är handtagen till de bakre dörrarna numera gömda högre upp på dörren, vilket ger ett mer harmoniskt utseende.

Bilarna som kommer att hamna hos oss i Europa kommer att produceras i Renaults fabriker i Frankrike på samma plattform som kommande Nissan Juke, alltså CMF B-plattformen. Motormässigt borde vi kunna förvänta oss en serie tre- och fyrcylindriga motorer, huvudsakligen drivna av bensin. Dagens Micra erbjuds inte med några dieselmotorer och det är därför oklart om nya Micra kommer att göra det.

Med tanke på den mer sportiga och aggressiva uppsynen kan vi förvänta oss att någon form av prestandamodell kan finnas på kartan hos Nissan med sikte på bilar som Ford Fiesta ST.

Vi kan förvänta oss att se bilen på bilsalongen i Paris i oktober för första gången, samma salong som nya Ford Fiesta är förväntad att bli presenterad på.