Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nya Opel Corsa OPC smakar på berömd asfalt

Nya Opel Corsa har ännu inte gjort salongsdebut. Det hindrar dock inte sportiga OPC-versionen från att lägga några varv på Nürburgring.

När förra generationen Opel Corsa OPC-behandlades utropade vi den till läckraste OPC-bilen hittills. Med andra ord kan vi knappt bärga oss förrän vi har lagt vantarna på nya Corsa OPC.

Men innan vi får lov att göra så ska nya Corsa utan OPC-bokstäver på bakluckan debutera inför publik på Parissalongen som öppnar om två dagar. Nya Corsa visades upp redan i början av juli men det är först nu som själva världspremiären äger rum, och då utan någon Corsa OPC.

Nya Opel Corsa OPC är nämligen ute på Nürburgring för att avverka vad vi misstänker är bland de sista varven på banan, därefter är själva utvecklingsfasen i mål. Premiär blir det sannolikt i början av nästa år. Kanske på Genèvesalongen i mars.

Som vi ser är bilen på bilderna maskerad på strategiska ställen. Den bladdriga tejpen döljer nämligen bilens mer aggressiva front och akter samt de kaxigare dörrtrösklarna. Vad som inte är maskerat är de dubbla ändrören på var sin sida i diffusorn. Lösningen på förra Corsa OPC med ett triangelformat ändrör i mitten är alltså väck.

Större hjul och uppgraderade bromsar är andra grejer som hör en OPC-modell till.

Medan gamla Corsa OPC hade 192 hästkrafter, en effektsiffra som Polo GTI härförleden visades upp med, misstänker vi att Opel Performance Center har fått upp siffran i nya Corsa OPC till 200 jämnt, eller kanske strax däröver. Dels bör man överträffa föregångaren och dels bör Volkswagen GTI, åtminstone siffermässigt, hamna i bakvattnet. Betänk dessutom att exempelvis Peugeot 208 GTi har 200 hästar jämnt.

Kanske får vi även se en nya Corsa OPC Nürburgring Edition. Gamla hade 210 hästkrafter.