1 AV 6
Foto: CarPix
2 AV 6
Foto: CarPix
3 AV 6
Foto: CarPix
4 AV 6
Foto: CarPix
5 AV 6
Foto: CarPix
6 AV 6
Foto: CarPix

Nya Porsche 911 GT3 utan kamouflering

Porsche har nu helt plockat bort kamoufleringen på kommande värstingen 911 GT3. Nu får vi en tydlig bild av nya bilen.

Under det senaste året har vi ett flertal gånger fått se bilder på 992-generationens GT3-modell men aldrig så avskalad från kamouflering som nu. Visst, den skymtade förbi några sekunder i Porsches Super Bowl-reklamfilm i januari men dessa bilder ger oss ändå en tidligare överblick.
Det enda som täcker nya GT3 är en svart foliering och tittar vi lite närmare syns till och med GT3-logotypen under folien på stötfångaren bak. Vi kan också se att just denna bil egentligen har likadan blå färg som bilen i reklamfilmen om vi tittar på tröskeln vid den öppna dörren.

Nya 911 GT3 kommer liksom sin föregångare att ha en 4,0-liters boxersexa utan överladdning, men för att klara utsläppstesterna har den fått två bränslepartikelfilter. Medan föregående GT3 levererade 500 hästkrafter väntas effekten hos den nya landa på mellan 510-520 hästkrafter men rödmarkering vid åtminstone 9 000 r/min. Den kommer att säljas med dubbelkopplings-PDK-låda eller sexväxlad manuell låda, samt med Touring Pack vilket betyder en lite mindre extrem framtoning och aningen mjukare fjädring.
Vingen hos nya GT3 har en helt ny fästanordning med så kallade svanhalsfästen på ovansidan av vingen vilket förbättrar aerodynamiken. I fronten syns också stora luftutsläpp i framkant av huven för att förbättra marktrycket fram.

Nya 911 GT3 kommer troligen att premiärvisas i slutet av året men med tanke på hur avskalad denna testbil är så kan det eventuellt ske tidigare.